Laks på krogen af Bjarne Rasmussen

Busk efter sammenløbet

Var lige en tur i Ribe å, inden jeg skulle til SENIOR frokost ved K2 kl. 12. Havde besluttet hjemmefra at det skulle foregå stille og roligt uden vindknuder, så fluestangen blev hjemme, der var godt nok ingen vind d.d. men nej – der skulle fiskes med orm og det foregår i et tempo – så jeg er sikker på, ikke at få sidestik.
Gik op til et af mine favorit steder, sammenløbet af Gelså og Flads å. Skønt vejr, havde forinden hilst på to andre lystfiskere på modsatte side af åen.

Efter ca. 50 m kunne jeg mærke fisk, ja endda fast fisk – Laksen tog udløb, så der måtte lige justeres lidt på bremsen, men det blev det da slet ikke bedre af. Endnu mere udløb næsten op til sammenløbet. Så kunne det ellers nok være jeg måtte op på skrænten og have fisken tvunget ned på dybt vand igen. Her gik den så frem og tilbage på det dybe vand, med yderligere et forsøg på udløb opstrøms – men for ikke at udtrætte Laksen alt for meget, blev der holdt stram line. Det viste sig at være en velproportioneret, sølvblank dame, med et flot mål på 76 cm, så den fik friheden igen. Men jeg fik trods alt en skøn oplevelse, med fast fisk for enden af linen, igen.

Comments are closed.