Referat fra ordinær Generalforsamling 2014

Formandsberetning kan hentes her som WORD dokument:
Formandsberetning GF 15 marts 2014

 

 

Referat fra ordinær Generalforsamling i RSF lørdag d. 15. Marts 2014.

 

 

Dirigent: Brian W. Lassen (BWL), Hjerrild & Bisgaard.

Referent: Erik Schultz, RSF.

 

Antal fremmødte medlemmer: 63.

Asger Brodder bød velkommen og overgav ordet til BWL, der spurgte om der var andre forslag/kandidater til dirigent (det var der ikke) og konkluderede herefter, at indkaldelsen til GF, var i overensstemmelse med vores vedtægter.

 

Herefter bad AB om, at vi ville rejse os og mindes dels, Knud Bay, Køge (mangeårigt RSF medlem) og Frank Nielsen, sekretariatschef, Danmarks Sportsfiskerforbund, der i den mellemliggende periode var afgået ved døden.

 

Efter et minuts stilhed, gik vi over til formandens beretning jvf. dagsordenen (denne vil IKKE blive gengivet her, men bliver udsendt på hjemmesiden). Formandens beretning blev godkendt.

 

Efter en særdeles fyldig og godt dækkende beretning for ”arbejdsåret 2013”, gik Jesper Hammer (JH), vores kassemester, ”på podiet” for at fremlægge regnskabet for 2013 og senere for at gennemgå bestyrelsens budget for 2014. Regnskab og budgetforslag, lå fremme på bordene.

 

Resultatopgørelsen for 2013, viste et overskud på 11.612,- DKK.

 

Budgettet for 2014, viser at dette vil give os et underskud på 25.000,- DKK.

 

Begge dele blev godkendt af GF.

 

I det følgende har jeg skitseret, efter bedste evne, de forskellige kommentarer, der fremkom ved præsentation af ovenstående:

 

  • Hvor høj skal vores formue egentlig være; det er jo ikke en spareforening; det er bestem ikke en spareforening. Men vi er nødsaget til at sikre os en beholdning, til leje af fiskevand ca. 3 år frem. Ingen ved hvad fremtiden vil bringe os. Vi kan desværre konstatere, at medlemstallet er dalende, over hele landet. Vi har kun ganske få junior medlemmer og flertallet af vores medlemmer er op i årene. Desuden koster det mange penge at vedligeholde og bygge ny bro. Kravene til det er skærpet betydeligt.

 

  • K2 og den nedadgående udlejningstendens, kan dette ikke skyldes af K2 ikke er moderniseret? K2 vil blive forbedret over den næste periode, vi er i kontakt med Hede Danmark, om udformning at ny lejekontrakt, hvori vi forventer (efter tilsagn), at ejer vil forestå udgifter til forbedringer (ikke kun materialer), nyere køkken og nyt gulv (isoleret) mm.

 

  • K2 og en mere fleksibel udlejning; vi har valgt at lave en enhedspris på leje af K2 (op til 8 personer).

 

1/3.

 

  • ”Ser ikke at I står for nogen besparelser”.

 

  • Hvorfor har I valgt at afholde GF i Ribe Fritidscenter og ikke som tidligere, i forsamlingshuset på Ribe Mark? Dette er langt billigere.
  • Hvorfor ser vi denne kraftige stigning af leje af vores fiskevand? Dette bunder i, at vi blev klar over at adskillige lodsejere ikke havde været besøgt (kontrakt fornyelse/forlængelse), i en anselig periode og at vi derved ikke kunne afslå en stigning. OM har naturligvis bestræbt sig på at ”holde igen” og forsøgt at komme frem til en standard afregning og dette arbejde fortsættes der med. Vi har endnu vores 2 store lodsejere tilbage, ny kontrakt skal her laves henholdsvis 2014 med virkning fra 2015 & i 2016, med virkning fra 2017.

 

  • Burde formandens beretning + regnskab og budget, ikke være udsendt før mødet? Det er meget svært at sætte sig ind i, på så kort tid. Dirigenten svarede, at det er mere brugt, at regnskabet og formandens beretning blev uddelt på GF. Formanden svarede, at i år er beretningen længere end tidligere. Det var sket rigtigt meget i det forgagne år. Og vi i den nye bestyrelse har valgt, at højne informationsniveauet betydeligt. Af hensyn til økonomien bliver regnskabet og beretningen IKKE sendt ud per post. Ligesom bladet FiskeRIBEtragtninger, er sparet væk. Man vil overveje, hvad vi gør i fremtiden.

 

  • Lodsejerfest; dette var tidligere en del af betalingen.

 

  • Lodsejerfest; er dette noget der vil blive afholdt hvert eneste år? Nej Men tiden er inde til at mødes med lodsejerne, for at fremme samarbejdet.

 

  • Hvorfor afholdes fiskekonkurrencen i september (i år er det: 26 – 28 September) og ikke i august, hvor vejret er bedre og mere familievenligt? Fordi arrangementer er en fiskekonkurrence, sandsynligheden for egnet vandstand er større og dermed chancer for flere fangster. Og da det ikke en familie weekend: men det står vores medlemmer frit for, hvis de ønsker at arrangerer en familie weekend. Venligst henvend Jer!

 

  • Det nye stryg ved Ribe Stampemølleå er meget lavvandet og svært for havørreder og laks at passerer. Bliver der ændret på det? Formanden og Jan Steinbeck, Naturstyrelsen, svarede, at stryget virker efter hensigten, idet det er et snæbel projekt. Snæblen trækker sidst på året og er blevet observeret længere oppe i systemet. Men Esbjerg Kommune og Naturstyrelsen følger forholdene konstant. Men det er ikke ensbetydende med, at de ikke vil ændre forholdene i området. Alt er forholdsvis nyt og en længere proces.

 

 

 

2/3

Indkomne forslag: Flemming Holm foreslår, at det gøres lovligt at anvende fangstkrog, fra sæson start og redegjorde for dette. Der var indsigelser fra salen og da et medlem ønskede skriftlig afstemning om dette punkt, blev dette foretaget: det var 57 afgivne stemmer, 39 ja, 15 nej & 3 blanke. Forslaget blev vedtaget og dette vil blive rettet i vores vedtægter!

 

Valg af bestyrelses- medlemmer og suppleanter:

 

På valg var:

 

Erik Schultz, modtog genvalg (for 2 år).

Jesper Hammer, modtog genvalg (for 2 år).

Dennis S. Sørensen; ønskede ikke genvalg!

Per Pedersen; ønskede ikke genvalg!

 

Bestyrelsen forslår valg af Jan Sylvester (til overtagelse af Per Pedersens plads, for 2 år).

 

Da der ikke var andre der ønskede at stille op og da vores vedtægter nu foreskriver en bestyrelse på 7 medlemmer; ser bestyrelsen herefter sådan ud:

 

Asger Brodde (på valg i 2015), Ole Mathiesen (på valg i 2015), Morten W. Isaksen (på valg i 2015), Jesper Hammer (på valg i 2016), Jan Møller (på valg i 2015), Jan Sylvester (på valg i 2016) & Erik Schultz (på valg i 2016).

 

Til valg af suppleanter; her ønskede Allan Bork Larsen (ABL), at fortsætte og Martin Schack (MS) & Steen Svendsen (SS), ønskede at stille op; der var ingen modkandidater, hermed blev disse valgt.

 

 

 

Uddeling af præmier:

 

  • Flidspræmie: bestyrelsen har valgt at indstille Steen Svendsen, til modtagelse af gartner Carl Mathiesens mindepokal. Dette er begrundet i hans gode indsats i K2. Desuden er Steen et meget konstruktivt, positivt og imødekommende menneske
  • Pokal for største Laks: Henrik Bennedsen, 8,5 kg og 90+.
  • Pokal for største havørred: Jan Christensen – 6,2 Kg og 78 cm.
  • Pokal for største junior fisk: her var der ingen ind-rapporteret!

 

 

 

Herefter var der organiseret amerikansk lotteri, med fine præmier fra GO’FISHING (3 flotte fiske hjul) og en  købmandskurv. Tillykke til de heldige vindere!

 

Herefter takkede Asger Brodde for god ro og orden og Brian Lassen for hans kyndige rolle som dirigent.

 

Erik Schultz – Ribe d. 25/03/2014.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *