Claus Ehmsens fangst af havørreder

Claus har sendt følgende beretning:
I onsdags kørte jeg først en tur ned til Fladså, her var det kun et par småfisk der viste interesse, så jeg valgte at køre længere op i Gelså, på sammenslutningens vand.
Efter 5 minutter hugger en rigtig fin hanfisk på 60 cm, som dog ikke gør det store nummer ud af kampen, så den lander hurtigt i mit net.
1/2 time efter kommer andet hug, og den er mere vild end den første. Da jeg observere det meget yderlige kroghold, vælger jeg i samarbejde med fisken at udføre en fjern genudsætning…
4 minutter efter hugger en super smuk lille hun fisk på 59 cm, den springer en helt meter op i luften og jeg er mildest talt overrasket over at den bliver hængende.
Jeg går videre, men da spinneren sidder fast og jeg prøver at hive den fri siger det bare “pling” og der knækker topspidsen på min lækre xp Chrome stang….øv, men jeg går alligevel hen til bilen med et smil på.
Dagen efter får jeg købt en ny spids og tænker jeg vil se om det stadig er liv i åen. Det er der😊
10 minutter får jeg hug i et spinstop og når lige at se siden af en rigtig fin Hø, på ca. 65 cm
Nå, videre. En der vender lige foran mig og da jeg vender om for at tage noget nedstrøms bulespin, hvor spinneren lige går op og laver en bule i overfladen en gang i mellem, får jeg en kraftig reaktion på et godt sted.
Sent på aftenen, på sidste plads kommer en mega hidsig han fisk på 55 cm op og hamrer til spinneren.
Den tænder helt af og banker forbi mig, så jeg ikke når at holde linen stram. Da jeg lidt senere får styr på den, sætter mit net sig fast i en faskine pæl, med havørreden liggende ovenpå. Den stikker af igen og vikler sig i stedet rundt om pælen….argh!
Nå, den er væk tænker jeg og graver grøden væk fra pælen for i det mindste at finde spinneren. Pludselig får mine hænder fat i den trætte havørred der stadig er på, og jeg kan skovle den op på land med hænderne.

Sikke noget fiskevand vi har, simpelthen den dejligste forening!

Knæk og bræk
Claus

 

Comments are closed.