Referat fra Info møde d. 03/11-13

Referat fra Info møde i K2. SØNDAG d 3 november 2013.

Fremmødte: der var 26 fremmødte medlemmer af RSF.

Asger Brodde (AB) bød velkommen og indledte mødet med en gennemgang af, hvordan bestyrelsen arbejder og er bygget op (selvstyrende udvalg) og med en kort forklaring af, hvilke nøgleord, bestyrelsen fra dag 1. var enige om, skulle være dækkende for bestyrelsens arbejde, herunder: tillid, åben- & ærlighed, selvstændighed og ansvarlighed mm.

AB oplæste redegørelsen fra bestyrelsen, omkring Jørgen Frost’ og Elsebeth V. Andersens udtrædelse af bestyrelsen; denne forefindes på RSFs hjemmeside og er lagt på d. 31/10.

AB redegjorde for den ”nye” vadehavsbekendtgørelse. Der arbejdes på, at man samlet (forskellige foreninger), vil formulerer et fælles brev/mail, omkring den mangelfulde information/dialog, mellem ex RSF og DSF. Dette ønskes stilet til DSF. Ansvarlig AB.

Morten V. Isaksen fortalt omkring projektet med fornyelse af KUDSKES bro og om de økonomiske rammer, hvorunder vi arbejder. Til orientering for interesserede medlemmer, er dette arbejde planlagt til at løbe af stablen i weekenderne 9-10.11 og 16-17.11 (venligst check hjemmesiden for info). Yderligere kan nævnes at RSF har indkøbt nyt værktøj, så vi er bedre rustet til fremtidige projekter.

Erik Schultz (ES) fortalt omkring K2 og de planlagte forbedringer, vi har i tankerne. Første ”stop” er dog en forhandling omkring forlængelse og udarbejdelse af ny lejeaftale m HEDEDANMARK (HD). Her skal nævnes, at der er aftalt møde tirsdag d. 12/11 i K2 med repræsentant fra HD, Martin Bösselmann. AB & ES deltager i dette møde på vegne af RSF. – Her var der en kommentar om, om vi i bestyrelsen har tænkt på, at vi som forening har en fornuftig opsigelses periode, hvis andet dukker op, som har interesse for RSF? ES: Dette vil vi naturligvis tage med i vores overvejelser!

I det følgende vil der være opridset, temaer/spørgsmål, der blev bragt op på mødet:

 

Et medlem mente at vores hjemmeside har visse mangler, AB udbad sig et skriftligt forslag omkring dette.

”Kan der ikke udlægges brædder ved den gamle å slynge, så man her kan komme over, når vandstanden er lav?” Dette er noget vi jo skal tale med kommunen og lodsejeren om.

En del medlemmer kan ikke gå på hjemmesiden, iflg. Henrik Axelsen (HA), drejer det sig om 23.

ES rekvirerer denne liste fra HA.

”Kan vi ikke som forening vælge, at vi den sidste måned freder alle hun fisk?”.

”Hvorfor arbejder vi ikke på at få lavet reglerne om, så sæsonen starter, som tidligere d. 1/4 og så slutter medio oktober. Da dette jo vil give bedre spisefisk og vi vil skåne de fisk der sidst på sæsonen, er gyde modne”. HA blev hertil spurgt hvorfor denne regel; det skyldes at man vil skåne de store fisk (læs: laks).

”Hvorfor arbejder vi med regler, der primært er til for at skåne laksen, når Ribe Å systemet, vitterligt er en havørred å?”

”Junior arbejde, bør dette ikke opprioriteres” Best: der arbejdes på, med Ole Mathiasen, RSF, som tovholder, at stable noget på benene, sammen med andre foreninger, evt. Gram Sportsfiskerforening.

Dog kunne det være ønskværdig, at dette kunne foregå i Ribe.

”Der er mange skarver, der nyder stor glæde at vores fine fiskevand; vil det være muligt med en regulering?” Dette er muligt, dog med ”godkendelse” af lodsejeren. Enkelte lodsejere, har udmeldt at de nok skal sørge for dette! – ”Kan dette indgå i fremtidige lodsejer kontrakter, at medlemmer i RSF, med jagttegn, kan forestå/udføre dette?”

HA informerede om, at udsætning i 2014 er planlagt til at finde sted: 4-5/4 og igen 4/10. Der søges folk til dette arbejde, såvel gamle kendinge og nye med interesse for dette, kan henvende sig til HA.

En hyggelig eftermiddag med god stemning og spørgelyst, afsluttedes med pølser & brød.

Tak for det gode fremmøde og den konstruktive dialog.

På bestyrelsens vegne

Erik Schultz

Næstformand.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *