Juniormedlemmet Hugo fanger stor laks

RSF’s juniormedlem Hugo Dahlgren landede under dramatiske forhold en flot laks på 97 cm og 9,4 kg. den 17. april 2022.

Hugo har været medlem i 3 år, og har været med morfar ude at fiske i vores fiskevand igennem de sidste 4-5 år. Uden fangst. Men tålmodighed og koncentration mangler Hugo ikke.

Hugo kom fra København til Aabenraa den 15. april, klar til premieren den 16. Vi startede kl. 7 ved Gl. Gelsbro og fiskede et par timer. Vi tog til K2, for sammen med en flok forventningsfulde fiskekollegaer at nyde foreningens tilbud med kaffe og rundstykker. 3 laks var på det tidspunkt vist frem ved K2. Det gav blod på tanden.

Efterfølgende kørte vi til Stavnager Bro, der var lige plads til bilen. Vi fiskede nedstrøms på nordsiden og om eftermiddagen på sydsiden bl.a. ved 1. pælesving. Kl. 16, trætte og efter 8 timers intensiv fiskeri, uden at mærke noget, kørte vi hjem.

Næste dag den 17. april startede vi kl. 9 igen ved Stavnager Bro. Efter 1 1/2 times fiskeri ved laksesvinget, var det tid til en kaffepause. En lystfisker kom netop fra P-pladsen ved Savværket med en fin laks i bagagerummet.

Der skulle ske noget andet, så vi kørte dertil. Der holdt vel 15-20 biler. Men lige nedenfor var der ingen lystfiskere. Hugo fik hurtigt rigget til og startede op. Lidt efter stødte jeg til og vi fiskede opstrøms på det lige stræk.

Jeg stod og fiskede nedstrøms ved et mindre træ og Hugo gik om på den anden side af træet, og kastede spinneren skråt opstrøms og lod den drive ind mod træet. Der er bid!! råbte Hugo, og en stor laks havde taget spinneren. Laksen tog et kort udløb, svømmede derefter Ind under træet, og linen sad fast i de yderste grene. Åh, nej, det var det værste, der kunne ske.
Der kom flere lystfiskere til. En ung mand klatrede ud på de tynde grene for at løsne linen. Det lykkedes ikke.

Jørgen Frost var der også. Jørgen var resolut og ville sikre sig, at Hugo’s første fisk i vores vand ikke skulle mistes. Jørgen smed tøjet, på nær undertøjet, og gik i åen for at løsne linen. Der var dybt, vandet var koldt og nåede til skuldrene. Ved fælles hjælp fik de linen løs, og efter en forholdsvis kort fight kunne en tredje hjælper nette laksen.

Hugo var utrolig stolt og glad over fangsten, og de omkringstående fiskere lykønskede og roste fangstmanden.

Der skal fra Hugo og undertegnede lyde en stor tak til de tre hjælpere, uden jeres hjælp var laksen sikkert ikke kommet på land.

På P-pladsen skulle alle lystfiskere hen og beundre laksen, og lykønske og rose den unge lystfisker med den fine fangst. Dejligt at mærke glæden og varmen fra jer alle.
Det var slut for den dag, en uforglemmelig dag, som altid vil stå i erindringen.
Knæk & Bræk
Hugo & Erik

Comments are closed.